Kreta

Kreta

Op deze pagina vindt u informatie over:

– Het eiland Kreta
– Het dorpje Sissi
– Vliegtickets naar Kreta
– Autoverhuur
– Excursiemogelijkheden

Het eiland Kreta

Kreta, het land van Deadalos en Ikaros. Kreta, het land van Minoische vazen en beroemde muurschilderingen. Kreta, erotisch, met de zee, de rotsen de schitterende plateaus. Kreta, met de koppige wijnen en de wrange tsipouro, beter bekend als raki. Kreta, met eindeloze nachten onder het schijnsel van talloze sterren. Kreta, met de geur van verse venkel en basilicum. Kreta, warm eiland door de zon en gastvrije bevolking. Kreta = vakantie!

Het dorpje Sissi

Sissi is een klein vissersdorpje ten oosten van Malia, aan de voet van een hoge berg. Sissi ligt ongeveer 40 kilometer vanaf de luchthaven Heraklion en de afgelopen jaren heeft het zich toeristisch ontwikkeld. In principe is er alles te vinden wat een toerist wil en nodig heeft. In het centrum van Sissi is de gezellige haven en daar zijn ook taverna’s, winkeltjes en minimarkets. Vanaf Sissi kan men mooie wandelroutes volgen, maar ook mountainbiken is hier mogelijk. Ten zuiden van Sissi bevindt zich Epano Sissi (boven Sissi) en dat is een zeer mooi traditioneel Kretenzisch dorpje. Door de centrale ligging van Sissi zijn er tal van mogelijkheden om dagtrips te organiseren naar Agios Nikolaos, Elounda, Chersonissos, het traditionele dorp Vrachassi etc. De stranden van Sissi zijn klein maar fijn. Het meest bekende is het zandstrand van Boufos naast het dorp.

Vliegtickets naar Kreta

Voor de tickets moet u zelf zorgen. Hieronder volgen enkele sites die de moeite van het bekijken waard zijn. Soms is het goedkoper vliegen van bv. Dusseldorf of Brussel. U kunt zelf bepalen wanneer u aankomt en vertrekt afhankelijk van de beschikbaarheid. Het is zeker de moeite waard om de verschillende sites te bekijken i.v.m. de tarieven.

–    www.transavia.nl
–    www.tui.nl
–    www.easyJet.com
–    www.corendon.nl

Autoverhuur

Er zijn vele mogelijkheden m.b.t. het huren van een auto. Wij huren indien nodig een auto via www.athenscars.gr. U kunt ook altijd tegenover ons huisje een auto huren, als u het daar pas wilt regelen. Dat is bij Malia Cars.

Excursiemogelijkheden

Vanuit Sissi is het mogelijk excursies te boeken. Hieronder volgen enkele mogelijkheden. Uiteraard heeft Kreta nog veel meer te bieden…..
–    Knossos museum Heraklion.
–    Agios Nikolaos/Lassithi.
–    Spinalonga (lepra-eiland), eventueel met barbecue.
–    Ierapetra-palmenstrand van Vai-Sitia.
–    Samariakloof.
–    Imbroskloof.
–    Kreta-avond.